H μεγάλη γαϊδουριά στο φετινό Indian Wells, USA !!!


Κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στο Indian Wells της Νότιας Καλιφόρνιας διεξάγεται το περιβόητο τουρνουά τένις "Indian Wells, USA". Φέτος το Μάρτη διεπράχθη εκεί μια μεγάλη απρέπεια μια γαϊδουριά που για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της, επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή εισαγωγή.
Το τένις ως γνωστόν, για πολλά χρόνια ήταν το άθλημα της μεγαλοαστικής τάξης, παρ' ότι είναι ένα σκληρό σκληρότατο σπορ, κατ' εμέ το πιο κουραστικό που υπάρχει. Γι' αυτό και διέπεται από παμπάλαιους και αυστηρούς κανονισμούς και οι θεατές του διακρίνονται πάντα από κάποιο υψηλό επίπεδο συμπεριφοράς. Είναι οι περισσότεροι μεγαλοαστοί που διαθέτουν τη σαβουάρ βιβρ. Πράγματα δηλαδή που δεν συνάδουν καθόλου με φαινόμενα χουλιγκανισμού σαν αυτά περίπου που συμβαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όπου συχνάζουν τα λαϊκά στρώματα. 
Διότι αυτά που έγιναν φέτος πρώτα στον ημιτελικό του Novac Djokovic με τον Roger Federer στις 19/3 και μετά στον τελικό του Σέρβου με τον Rafael Nadal στις 20/3 μπορεί να μην έχουν τα στοιχεία του χουλιγκανισμού, συνιστούν όμως μια ασχημία ολκής που για μένα καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα των χουλιγκάνων. 
Και συγκεκριμένα επειδή οι Αμερικανοί στην πλειοψηφία τους θεατές, τρέφουν ένα βαθύ μίσος για τους Σέρβους (κατάλοιπο ίσως των βομβαρδισμών του 1999) αντέστρεψαν τους ισχύοντες κανόνες όπου πάντα το αουτσάϊντερ που παίζει με φαβορί έχει την υποστήριξη της κερκίδας και με ιαχές και θυελλώδη χειροκροτήματα υποστήριζαν διαρκώς τα φαβορί Federer και Nadal μόνο που ο νεαρός βαλκάνιος τους την έσπασε και κατενίκησε και του δύο: 6-3,3-6,6-2 τον πρώτο και 4-6,6-3,6-3 τον δεύτερο κατακτώντας επάξια το τρόπαιο. Το οποίο και πανηγύρισε δεόντως όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Παίξτε μπάλα ρε μ..νιά έχω να πληρωθώ 6 μήνες"!!!

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!