Άμα δεν ουρήσεις...κρατάς τα μετάλλια!!!

Αυτή τη μεγαλομανία των υπευθύνων να αναρριχηθεί η Ελλαδίτσα μας στις κορυφές του παγκόσμιου αθλητισμού την πληρώσαμε την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα, πολύ ακριβά!
Και δεν είναι μόνο η οικονομική διάσταση του προβλήματος με το ασήκωτο οικονομικό βάρος της Ολυμπιάδας του 2004, τα σκάνδαλα και τις μίζες που θα τα βρίσκουν μπροστά τους μέχρι και τα εγγόνια των εγγονιών μας, πιο πολύ βαραίνει το ότι κουρελιάσαμε και καταξευτιλίσαμε τις έννοιες της "ευγενούς άμιλλας" και του "ευ αγωνίζεσθαι" που γεννήθηκαν σε τούτα εδώ τα μέρη.
Μια αίσχιστου είδους παλιανθρωπιά που έχει δύο σκέλη:
Από τη μια οι ντόπες με τα θηριώδη αποτελέσματα  ανέβαζαν στο βάθρο  μετριότητες που τυλιγμένες στις γαλανόλευκες έκαναν ένα ολόκληρο έθνος να παραληρεί από υπερηφάνεια. Και που όταν ήρθαν οι έλεγχοι παίζανε το κρυφτούλι γιατί ξέρανε πολύ καλά πως το θετικό τεστ στο κατούρημα σήμαινε και αφαίρεση και των προηγούμενων μεταλλίων. Γι' αυτό και ίσως να είχε δίκιο εκείνος ο έρημος ο Σαμπάνης που κλώτσαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του και φωναζε ότι του άλλαξαν το δείγμα, αφού μπορεί να ήθελαν να προστατέψουν κάποιο άλλο μεγάλο όνομα οι αρμόδιοι!
Αλλά το σπουδαιότερο όμως σε όλη την ιστορία είναι ότι με την βοήθεια των μίντια, όπως γίνεται συχνά σε πολλά θέματα εδώ στην Ψωρικώσταινα, καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι είμαστε θύματα κάποια σκευωρίας. Θυμάστε τότε με τη Θάνου και τον Κεντέρη που είχαν οργιάσει ο Τριανταφυλλόπουλος και ο μακαρίτης ο Γκιόλιας ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν μεθοδευμένη από τους Αμερικάνους για να εξουδετερώσουν τα ..αστέρια μας!
Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει στην Ολυμπιάδα της Αθήνας η μεγαλύτερη απρέπεια στην ιστορία των αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και κάτι που σαν λαός το έχουμε απωθήσει από τη μνήμη μας και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε αλλά στην ιστορία των Ολυμπιάδων έχει ήδη γραφτεί: ένα στάδιο ολόκληρο γιουχάισε τους Αμερικάνους αθλητές στους τελικούς των 100 και των 200 μέτρων!!!


Σχόλια

  1. Ο τίτλος είναι τεράστια αλήθεια.

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @KANTHAROS
    Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την επίσκεψη και το σχόλιο.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τίτλος είναι όλα τα λεφτά! Ωστόσο η ντόπα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού, πόσω μάλλον στους αμερικανούς. Η ουσία είναι ότι παρακολουθούμε κάτι νοθευμένο και το χειρότερο με τιμές.... φαρμακείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @3-point
    Θέλω να πιστεύω φίλε μου ότι οι Αμερικάνοι έχουν αυστηρούς ελέγχους και γι' αυτό τελευταία παρουσιάζουν μια κάποια κάμψη στο στίβο, μην ξεχνάς ότι τη Μάριον Τζόουνς την αθλήτρια τους σύμβολο τη βάλανε φυλακή. Όσο για τον Μπολτ και τους άλλους νησιώτες της Καραϊβικής...δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδυνατώ να πιστέω ότι υπάρχουν αθλητές -σε επίπεδο πρωταθλητισμού- που δεν ντοπάρονται. Απλά ίσως υπάρχουν τα καλά και ίσως τα... κακά φάρμακα. Είναι και θέμα ικανοτήτων, αλλά κυρίως βλέπουμε διαγωνισμό φαρμακευτικών εταιρειών. Οι αμερικανοί δεν είναι έξω από αυτό το παιχνίδι, το προάγουν, όταν και όπου μπορούν, χωρίς ν έχω κάνει ρεπορτάζ πάνω στο θέμα. Απλά βάσει της κατανομής των κρουσμάτων οι Η.Π.Α είναι και εκεί πρωταθλητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Παίξτε μπάλα ρε μ..νιά έχω να πληρωθώ 6 μήνες"!!!

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!