Το "φαινόμενο" Σερβία και οι άσχετοι εκφωνητές μας!!!




     Βλέποντας τον αγώνα Ελλάδας - Σερβίας για το Μουντομπάσκετ με εντυπωσίασαν δυο πράγματα. Το ένα ήταν το πολύ πάθος και η δύναμη του αγώνα με τον σπάνιο για τέτοια παιχνίδια συνδυασμό  υψηλής ποιότητας μπάσκετ. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το ύψος του σκορ (72-90). Εκείνο όμως που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πόσο άσχετος ήταν ο -κατά τα άλλα έμπειρος δημοσιογράφος- εκφωνητής του αγώνα. Παρέθετε ο άνθρωπος συνέχεια στατιστικές για  φάουλ ριμπάουντ και άλλα στοιχεία του ματς χωρίς να αναφέρει ούτε μια κουβέντα γι' αυτό το παγκόσμιο "φαινόμενο" του αθλητισμού που ακούει στο όνομα: Σερβία! Μια ιστορία που έρχεται από παλιά από την εποχή της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας και το παράδοξο είναι ότι συνεχίζεται και επί της ψαλιδισμένης πλέον Σερβίας.
     Όλοι που βλέπουμε σπορ, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί Σερβία όταν παίζει κάποιο κρίσιμο παιχνίδι. Και αυτό ισχύει για όλα τα σπορ. Είτε ποδόσφαιρο λέγεται αυτό, είτε μπάσκετ, είτε βόλεϊ, είτε πόλο, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Βγάζουν οι άνθρωποι μια ψυχή φοβερή. Τρώνε τα σίδερα και όλα ... τα συστήματα! Με εμάς ιδίως τα ... ντεσιμπέλ ανεβαίνουν και υποβόσκει διαρκώς μια ανεξήγητη χρόνια βεντέτα. Και ας λέμε εμείς "τα αδέρφια μας" "οι ορθόδοξοι" και τα παρόμοια. Ακόμη και στο στίβο θυμάμαι από παλιά τις αξέχαστες κόντρες. Όπως έναν ανεκδιήγητο Κνάπιτς που όταν έβλεπε ότι δεν παίρνει μετάλλιο κοίταζε πως να κλείσει το δρόμο ... στο Σταύρο Τζωρτζή!
     Γι' αυτό νομίζω πως όταν έχουμε απένατι μας τη Σερβία δεν χρειάζεται να μιλάμε για ... πικενρόλ ριμπάουντ και συστήματα αλλά μόνο για ψυχική δύναμη. Το 1987 που τους κερδίσαμε πήραμε το Ευρωπαϊκό και γράψαμε ιστορία στο μπάσκετ. Και σήμερα καλά παίξαμε το παλαίψαμε το παιχνίδι αλλά είχαμε βλέπεις απέναντι μας τους ... άπαιχτους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

"Παίξτε μπάλα ρε μ..νιά έχω να πληρωθώ 6 μήνες"!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!