Μίμης Παπαϊωάννου: Ο Γκάλης του ποδοσφαίρου μας!!!


Ο Μίμης Παπαϊωάννου ο καταπληκτικός αυτός ιππότης των ελληνικών γηπέδων που δεν αποβλήθηκε ποτέ από αγώνα δεν διαπληκτίστηκε με αντίπαλο και έχαιρε της εκτίμησης όλης της φίλαθλης Ελλάδας -ρωτήστε εσείς οι νεώτεροι τους γονείς σας- ήτανε προικισμένος με ένα σπάνιο χάρισμα. Ενώ ήταν ένας κοντός στο ανάστημα παίκτης τα περισσότερα γκολ τα έβαζε με κεφαλιές και δεν ήτανε μόνο οι κεφαλιές-ψαράκι που ήτανε εξπέρ ήτανε και αυτές που έπαιρνε από τους υψηλόσωμους αντιπάλους του πηδώντας στον αέρα. Και αυτό το κατόρθωνε γιατί είχε αυτό το χάρισμα του Γκάλη να φαίνεται ότι στέκεται για λίγο στον αέρα και όταν οι άλλοι κατέβαιναν αυτός ελεύθερος χτυπούσε την κεφαλιά.
Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής του, εκτός από τις πολλές φορές που βγήκε πρώτος σκόρερ, ήταν το ότι έβαλε 2 γκολ στον Λεβ Γιασίν τον τερματοφύλακα της Σοβιετικής Ένωσης που θεωρείται ως ο καλύτερος γκολκήπερ στη ιστορία του ποδοσφαίρου.
Τελείωσε όμως την καριέρα του με το μεγάλο παράπονο που δεν τον έδωσε η ομάδα του στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν τον ζήτησε για 700.000 δραχμές, ποσό ασύληπτο για εκείνη την εποχή, γιατί τέτοιες κινήσεις τότε εθεωρούνταν από τους φιλάθλους ως προδοσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!

"Παίξτε μπάλα ρε μ..νιά έχω να πληρωθώ 6 μήνες"!!!