Για ποιά φανέλα μιλάμε!!!

Έβαλα την προηγούμενη ειρωνική ανάρτηση σαν προοίμιο της σημερινού σοβαρού -αλοίμονο- θέματος. Αυτό που λέγαμε παλιά: "Παίξτε για τη φανέλα" μόνο ως ανέκδοτο μαύρου χιούμορ ακούγεται σήμερα. Σήμερα που η μηχανή της παγκοσμιοποίησης έχει αλέσει τα πάντα αλοίμονο και να τις ξέφευγε το πιο λαοφιλές σπορ του πλανήτη!
Τι έμμεινε σήμερα από την ιστορία των ομάδων μας και από αυτό που παλιά λέγαμε ότι συμβόλιζε η φανέλα. Από τον Ολυμπιακό της εργατιάς, την ΑΕΚ της προσφυγιάς και τον Παναθηναϊκό των πρωτευουσιάνων; για να μιλήσω για τους τρεις μεγάλους της Αθήνας. Τι συμβολίζει σήμερα το δαφνοστεφανομένο κεφάλι στην ερυθρόλευκη φανέλα, ο δικέφαλος στην κιτρινόμαυρη και το τριφύλλι στην λευκοπράσινη;
Και δεν είναι μόνο τα αγνώστου προελεύσεως και κομπινών κεφάλαια των αφεντικών τους είναι βλέπεις και εκείνο που βγάζει μάτι: η κυριαρχία των αλλοδαπής προελεύσεως ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των ομάδων που οι έρημοι οι οπαδοί κάνουν πως δεν τη βλέπουν. Αλωνίζουν οι λατινοαμερικάνοι και βαλκάνιοι αλητόβιοι που παίζουν μόνο για την πάρτη τους και όταν βάζουνε το γκολ τρέχουνε στην κάμερα χτυπώντας το χέρι τους στο στήθος λέγοντας: εγώ! εγώ! εγώ! γιατί την έχουνε χεσμένη τη φανέλα και τους συμπαίκτες τους!
Και το πράγμα αριθμητικά έχει παραγίνει: στον Ολυμπιακό με την Μπορούσια έπαιζε μόνο ο Παπαδόπουλος Έλληνας. Εμείς στην ΑΕΚ κάπως συνήλθαμε με τον θρησκευάμενο Κωστένογλου γιατί έκανε στροφή στα ελληνόπουλα μιας και στα πιστεύω του... ο Χριστιανισμός πάει με την Ελλάδα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!

Μίμης Παπαϊωάννου: Ο Γκάλης του ποδοσφαίρου μας!!!