Διαδηλώσεις εργαζομένων υπέρ ...εργοδοτών που δεν πλήρωσαν το ΙΚΑ!!!


Μέσα στο γενικότερο ποδοσφαιρικό τουρλουμπούκι της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, το είδαμε και αυτό. Πρώτα με τον Πανιώνιο και μετά με τον Ηρακλή. Να διαδηλώνουν στο δρόμο χιλιάδες οπαδοί ομάδων, ανωνύμων εταιριών δηλαδή που οι διοικούντες τους, όπως όφειλαν, δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Εφορίας και του ΙΚΑ. Κάτι που ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις σημαίνει λουκέτο και για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες σημαίνει υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία.
Και αν σκεφτεί κανείς ότι πάρα πολλοί από αυτούς τους διαδηλωτές είναι εργαζόμενοι που καταβάλλουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές του εισφορές και από πάνω καλούνται σαν υπάκουα υποζύγια να πληρώσουν και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμα,  ίσως και εφ' όρου ζωής, όλα αυτά τα δημόσια ελλείμματα και τα χαμηλά αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καταλαβαίνει το τραγελαφικό του ζητήματος.
Μόνο που και εδώ ισχύει ο ίδιος παρανομαστής: το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών, δηλαδή,  βαρύνει την Πολιτεία. Που για λόγους ψηφοθηρίας και πολιτικού κόστους δείχνει εδώ και πολλά χρόνια μιαν ανεπίτρεπτη ανοχή σε κάτι περίεργους τύπους που λυμαίνονται τις ομάδες όπως ο Ψωμιάδης π.χ. και ο Μπέος που αλωνίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και με διακανονισμούς χρεών και φιλικές διευθετήσεις κατορθώνουν πάντα να βρίσκονται μέσα στα πράγματα του πιο δημοφιλούς αθλήματος.
Και με το δίκιο τους οι οπαδοί του Ηρακλή μπορεί να λένε τώρα: από εμάς θα ξεκινήσετε; σε όλους τους προηγούμενους που έκαναν τα ίδια τους χαριστήκατε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το αίσθημα περίεργης χαράς ... ημών των ΑΕΚτζήδων!!!

Γελένα Ισιμπάεβα: ένα λαμόγιο του στίβου στ' αχνάρια του προπονητή της!!!

"Παίξτε μπάλα ρε μ..νιά έχω να πληρωθώ 6 μήνες"!!!